Sygesikringskort
/ Rejseforsikring

                           

EU – sygesikringskort – det blå kort

 

Fra 1. august 2014 skal du have det blå EU – sygesikringskort med på rejse.

Fra 1. august kan du ikke længere bruge det gule sundhedskort som rejseforsikring. I stedet skal du benytte det blå EU – sygesikringskort eller en privat rejseforsikring.

EU – sygesikringskortet viser, at du har ret til de samme ydelser og på samme vilkår som borgerne i det land, du opholder dig i. Du kan derfor komme til at betale en del af behandlingen selv, som der gælder for sikrede i det pågældende land.

Du kan bestille det blå EU – sygesikringskort digitalt. Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i kommunens borgerservices eller på biblioteket. Det tager 2-3 uger fra du har bestilt kortet på borger.dk til du modtager det, men i ferieperioden tager det muligvis lidt længere.

 

Bestyrelsen i Senior Tours gør opmærksom på, at de ovenfor nævnte oplysninger ikke er fyldestgørende. Vi henviser til borger.dk og dit eget forsikringsselskab.

Link til www.borger.dk

 

Schengen-attest, Pille - pas

Vi skal desuden gøre opmærksom på at hvis man bruger lægemidler, som er på recept og som indeholder euforiserende stoffer (f.eks. smertestillende, sovemedicin) kræver Schengen-aftalen at der udstedes en såkaldt Schengen-attest – et "pille - pas". Er du i tvivl om du får brug for et pille - pas, så spørg på dit apotek, det er også dem der laver det til dig.