Julefrokost tur til Gl. Estrup den 9. December 2016


 

Vi har været på en dejlig tur til Gl. Estrup fredag den 9. december. Vejret var med os, ingen regn og særdeles mildt – årstiden taget i betragtning.

Vi mødtes, som vi plejer på Langkærvej, og denne gang var vi så mange at vi havde booket en dobbelt-dækker. Det var vores gode venner fra Als-bussen som hjalp os, Jørn kørte bussen og Hanne var rigtig flink til at hjælpe med at gå rundt og servere. Naturligvis startede vi som vi plejer med kaffe og rundstykker og en lille en

Ved ankomsten gik vi ind i renæssancesalen hvor en guide fortalte om herregårdens historie – det var spændende, måske en smule uoverskueligt med alle de herremænd og grever man pludselig skulle forholde sig til, men efter foredraget kunne vi gå ovenpå og se de smukke lokaler som de forskellige herremænd havde sat deres præg på, og ikke mindst alle malerierne af dem.

Gl. Estrup skal have stor ros for at medvirke til at udstillingerne blev så naturlige og virkelige som de var. Der var smukke julebuketter på bordene og i spisestuen var der dækket op, så man rigtig kunne forestille sig dagliglivet på herregården. Det samme gjaldt både soveværelserne, børneværelset med legetøj og herreværelset med både billiardbord og glas med vin i.

Kl. 12.30 mødtes vi alle i Den Gamle Stald hvor vi fik serveret en dejlig julefrokost, bestående af typisk dansk julemad, nemlig sild, fiskefilet, ribbenssteg osv. osv. Det smagte dejligt og var veltillavet!

Da vi havde god tid besluttede vi – som prikken over I´et – at køre hjemad via Hinnerup for at se alle julelysene i Fredensgade. Vi var som tidligere nævnt, i god tid, så bussen holdt ind til siden og vi fik alle et dejligt glas champagne så vi kunne ønske hinanden en glædelig jul og et godt nytår. Kl. 16.00 tændtes lysene og det var en sjov oplevelse at se hvor meget de havde gjort ud af det.

Derefter kørte vi hjem og kunne afslutte Senior Tours 2016 med at give hinanden hånden på at vi havde haft mange dejlige oplevelser sammen - og vi ser frem til at have endnu flere i 2017.

Glædelig jul og godt nytår til jer alle!

Kærlig hilsen bestyrelsen