Besøg på Coops Centrallager.

         

Fredag d.27 marts var Senior tours på besøg på Coops centrallager i Hasselager. Vi mødtes kl.13 på Kultur- og Sundhedscenter Havkær i Tilst, og kørte i privatbiler til Hasselager.

Vi blev modtaget af Jan Mikkelsen og gik ind i deres kantine, hvor Jan bød velkommen og der blev serveret kaffe og kage. Jan fortalte om virksomheden, bl.a. at det er centrallager derfor ingen fabrikation kun distribution.

Vi fik derefter en rundvisning , og så hvordan man pakkede varerne der skulle ud i butikkerne i løbet af natten, så de var klar til når butikspersonalet mødte ind om morgenen.

De mindre butikker fik varerne leveret i såkaldte bure, hvor alle de varer de skulle have var placeret samlet. Store butikker fik varerne leveret på paller, hvor der på hver palle kun var en enkelt vare, og butikken fik så mange paller. Dog fik alle butikker leveret blomster i bure. Burene er jernstativer på hjul og med høje sider hvor den ene side kan åbnes.
Vi så hvordan varerne var stablet på høje reoler, der var så en kode på varen, når så truckføreren skulle hente en vare, skulle den kode han havde så passe med den kode varen havde. Dette for at undgå fejludlevering til butikkerne. Centrallageret dækkede Jylland, Fyn og de fleste øer bortset fra Sjælland, man sendte også mange varer til Grønland.

Efter rundvisningen gik vi tilbage til kantinen, hvor Jan besvarede spørgsmål og nogle fik et stykke kage mere.

De 25 deltagere var alle enige om at vi havde haft et par interessante timer.

Da vi kørte i egne biler var arrangementet gratis, dog betales der 35 kr. til chaufførerne.

Med venlig hilsen
Johannes Sørensen

Senior Tours