Rejse til Alsace med Gislev Rejser
den 16.10 – 22.10.16

 

Mon ikke de fleste rejsedeltager, har fulgt vejrudsigten for Alsace inden ferien. I efteråret kan der komme en del regn i Frankrig.
Heldigvis var vejret med os, og der blev ikke brug for regntøj eller paraply på rejsen. Først da vi ankom til Tilst regnede det meget.

På vej til Alsace, og på hjemturen var der ophold og overnatning i Sydtyskland nærmere bestemt i Bernsheim.
Vores base i Alsace var i den sydlige del i byen Baldersheim. Herfra tog vi på dagudflugter i Alsace.

Vores guide sørgede for vi var velforsynet med kort over Tyskland, Frankrig, Alsace, Vinruten, og de små og store byer vi besøgte. Under kørselen var der hele tiden mulighed for at følge med i, hvor vi var, og på vej hen.

På turen til Baldesheim besøgte vi Strasbourg, hvor alle var på kanalrundfart. Herfra så vi EU- bygningerne og de mange smukke gamle huse langs kanalerne.
Det vil være for omfattende at nævne alle de byer vi besøgte og kørte igennem. Her skal nævnes et besøg, som ikke var i programmet, Hartmannswillerkope 1914 -1918 et National Monument til minde om de faldende tyske og franske soldater.
Da vi besøgte stedet, var der en gruppe tyske og franske studerende, der i fællesskab lagde en krans og holde et minuts stilhed.

Nær byen Obernai kørte vi op i bjergene, Vogeserne, og besøgte et kloster, som var ret imponerende. Dels på grund af beliggenhed med den smukke udsigt, og klosteret var flot renoveret og bliver brugt til konferencer og meget mere.

De flest af udflugterne var på vinruten langs Vogeserne. Her kunne vi se de imponerede vinmarker, også helt op på foden af bjergene. De fleste steder var der høstet, men enkelte steder sad druerne stadig på stokkene.
Vi fik også mulighed for at smage på de 7 Alsace vinen. Dels hos en vinbonde, og ikke mindst på hotellet til aftensmaden. Øllet var vist heller ikke så ringe
.

Hårnålesving i bjergene og vejarbejde i de små byer, var en udfordring for chaufføren. Det klarede han dog rigtig fint.

Billederne her giver forhåbentlig også et godt indtryk af rejsen.

Med på rejsen var også 8 personer der var tilmeldt Gislev Rejser udenom Senior Tours. Det gav ventetid i Vamdrup både på udrejsen og hjemrejse samt frustration for en del.

Fremover skal rejsen kun være for Senior Tours medlemmer. Ikke fordi vi har nok i os selv, men hvis vi kan skære ned på ventetid, så gør vi gerne det. Der er heldigvis så mange i foreningen, at vi selv er nok til at kunne arrangere en rejse.

Bestyrelsen håber I trods alt havde en god tur.

Venlig hilsen

Bestyrelsen