Besøg på Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg og Bovbjerg fyr.
 

Vi var den 21. marts på besøg på Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg.

Vi var 26 Senior Tours medlemmer der kl.9 startede mod Bøvlingbjerg. Alle var nok forventningsfulde og lidt spændte på hvad Hornvarefabrikken egentlig var.

Vel ankommen til fabrikken blev vi budt velkommen, og gik straks ind på deres værksted, hvor Per fortalte om stedet og produktionen. Hele produktionen er baseret på horn fra Nigeriansk kødkvæg. Vi så hvordan Per forvandlede det rå horn til et smukt salatsæt, men man fremstillede også mange andre ting, kamme, skeer i mange størrelser, skohorn og smykker. Fremstilling af hornprodukter, var meget egns bestemt og gik over 200 år tilbage.
Før rejste opkøbere med de store studedrifter til Hamborg hvor studene blev slagtet, og købte hornene med hjem. Hornvareproduktionen gik jo efterhånden fra at være husflid til at blive industriproduktion. Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg er den sidste i Danmark, og de eksporterer til mange lande, både i og udenfor EU. Mange af arbejdsgangene på fabrikken er stadig som for mange år siden. Værkstedet og produktionen emmede virkelig af nostalgi og respekt for det gamle håndværk.
Efter værkstedbesøget skulle vi have frokost, og hvilken frokost, en vestkyst tapas anretning med specialiteter fra egnen, virkelig lækker. Vi var derefter inde at se deres butik og showroom, der lå lidt fra værkstedet.


Derefter kørte vi til Bovbjerg fyr. Med stor støtte fra Realdania fremstår fyret flot og vel vedligeholdt i dag. Der fik vi kaffe med Fyr mosterens berømte lagkage, under kaffebordet fortalte en af stedets mange frivillige om fyrets historie.

 

Efter dette spændende besøg sattes kursen mod Tilst, hvor vi var hjemme omkring kl.1730. Godt mættet af en masse gode oplevelser og indtryk.

Denne tur var jo Senior tours debut tur i 2018 og vi havde tørvejr hele dagen. Det må da love godt for de kommende ture resten af året.

Bestyrelsen Senior Tours