Sensommertur med Senior Tours.

 

Mandag den 4.sept. 2017, tidlig morgen i Tilst, steg 35 forventningsfulde deltagere ind i "Discovery", en luxusbus, som skulle føre os på opdagelsestur til Niedersachsen.

I strålende sol kørte vi sydover, tæt på grænsen holdt vi pause med rundstykker, kaffe og sundhedsmedicin.

Videre gennem det dejlige landskab nåede vi frem til Elbfærgen ved Glückstadt. Mens vi sejlede over Elben fik vi et godt indtryk af den store trafik på floden ind til Hamborg. Efter overfarten spiste vi den medbragte madpakke, og kørte videre nordpå mod Cuxhaven, en stor moderne havn ved Nordsøen.

Den store havn er et meget benyttet udflugtsmål, i havnen er der bygget et stort udsigtsområde. Herfra kan man se ud over Nordsøen og Elbens udmunding, og selv på en mandag var der trængsel af turister.

Efter opholdet kørte vi sydpå mod Bremen og blev efter trafikale vanskeligheder indlogeret på Hotel Star Inn Columbus midt i Bremen.

Efter en dejlig 3 retters menu var vi en hel del der gik lidt rundt og nød den lune aften og oplevede en storby med sporvogne, og megen trafik.

Tirsdag, igen i strålende sol, kørte bussen os til Bremerhaven. Her besøgte vi Tysklands udvandrer museum, som er placeret midt i den moderne pulserende havn. Det var her fra Bremerhaven man udskibede flere millioner europæiske udvandrere. Der under kummerlige forhold sejlede på overfyldte skibe, til USA, Argentina, Australien og andre lande.

Museet med de fantastiske iscenesættelser af kajen, skibene, soverum til de simple rejsende, gav en god forståelse af hvilke trængsler man måtte udholde på vej til det forjættede land. Men selvfølgelig var der også 1. kl. ombord, og her manglede der ikke noget. Tilbage i Bremen beså vi det 600 år gamle rådhus, Sct. Petri Domkirken. På gåben førte rejselederen os gennem de snævre krogede gader i Schnoor bydelen. Med gavlhuse fra 14-1500 tallet og videre til torvet, hvor bronzefiguren "Die Bremer Stadt musikanten" står. Herefter var der tid til på egen hånd at udforske byen. Om aftenen havde vi nogle hyggelige timer i en Østrigsk restaurant.

Onsdag gik turen atter hjemad i regnvejr. I Hamborg kørte vi over den høje Köhlbrandbrügge, som nu skal rives ned og erstattes af en ny bro 23 m højere end den gamle. Vi skulle holde frokost ved Landungsbrügge, men her var spærret af, så frokosten blev indtaget i regnvejr under store balkoner over for rådhuset.

Kl. 13:00 var det tid til at køre til "Miniatur Wunderland" med 900 tog og et skinnelegeme på 12 km, her var alt fra dagligdagen, udover tog, kørende biler i tæt trafik, også en Lufthavn med fly der lettede og landede. Landskaber fra hele Europa, og et fyldt stadion med tusinder af mennesker til Rockconcert. Her blev vi et par timer, men kunne have brugt hele dagen på dette fantastiske anlæg, der er ubeskriveligt, det skal opleves.

Men vi skulle jo hjem, efter et kort stop ved grænsen, spiste vi en dejlig middag på Holby Landbohjem et ydmygt sted med store fremtidsplaner.

Hjemkomst 22:48 efter 3 herlige dages oplevelser.

Bestyrelsen Senior Tours
Johnny Sørensen 10. sep. 2017.